Kleine subsidie, grote problemen?

De Indische buurt staat bekend als een buurt met talrijke bloeiende bewonersinitiatieven. Wat we ons onvoldoende realiseren is dat veel van die initiatieven alleen kunnen bestaan dankzij een kleine bijdrage van het stadsdeel. Maar die bijdrage krijg je niet zomaar, die moet je aanvragen en daar is een formulier voor.

In dat formulier beschrijf je wat je wil gaan doen, hoeveel mensen je helpen (vrijwilligers), welke materialen je nodig hebt en wat je met je activiteit wilt bereiken. Bijvoorbeeld dat iedereen gezonder leeft, minder eenzaam is, kan dammen of dansen enz. Dat formulier stuur je dan naar het stadsdeel en een paar weken later krijg je dan bericht dat je geld van ze krijgt. Bijna nooit krijg je wat je gevraagd hebt, meestal krijg je iets of veel minder.

 

Je bent blij en gaat aan de slag. Maar een jaar later komt er toch een kleine paniek. Nu moet je namelijk gaan verantwoorden of je met het geld wat je gekregen hebt, wel de goede dingen hebt gedaan en of je ook gedaan hebt wat je eerder hebt gevraagd.  Maar dat laatste kan niet. Want je hebt minder geld gekregen dan nodig was. En dus ben je het anders gaan doen dan je een jaar eerder hebt opgeschreven. Heel diep van binnen weet je dat er maar een goed antwoord is: ‘ als ik genoeg geld gekregen had, dan had ik precies kunnen doen wat ik me had voorgenomen’. Maar nu moet je gaan opschrijven dat het minder geld ook  is gelukt. Zijn ze nu helemaal getikt bij het stadsdeel? Straks moet ik het helemaal zonder geld gaan doen.

 

Ook leuke ervaringen met het aanvragen van subsidies bij het stadsdeel?  Schrijf je verhaal en stuur het naar info@buurtbesteden.nl